De politie heeft in Apeldoorn aanhoudingen verricht na een schietpartij waarbij meerdere personen gewond raakten.

Op zondagavond kreeg de politie meldingen van een hoogoplopende ruzie aan De Sikkel. Het zou gaan om twee families. Agenten zijn aan de deur geweest om de situatie te de-escaleren. Dat leek, volgens de politie, te lukken.

Kort daarna kwamen er meldingen binnen dat er geschoten zou zijn. De politie is direct in actie gekomen en naar de betreffende locatie gereden. Daar werd een gewonde man aangetroffen die bij een willekeurige huis had aangeklopt en vroeg om hulp.

Deze 27-jarige man is naar het ziekenhuis overgebracht voor behandeling. In het huis waar hij naar binnen was gelopen werd een vuurwapen gevonden. Omdat het wapen vermoedelijk van de gewonde man was, is hij als verdachte aangehouden.

Er kwam even later ook een melding dat een gewonde man zich bij het ziekenhuis in Deventer had gemeld. Agenten zijn hier heen gegaan. Deze 28-jarige man uit Apeldoorn was vermoedelijk ook betrokken bij het incident en daarbij gewond geraakt. Hij werd behandeld door de artsen, waarna hij werd aangehouden op verdenking van poging tot doodslag.

Bij de woning waar de ruzie zou hebben plaatsgevonden werden ook twee verdachten aangehouden: twee mannen van 24 en 26 jaar oud uit Apeldoorn. Ook zij worden verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij.