© Instagram

Aanhoudingen na wapenvondst en aantreffen zeer explosieve stof TATP

De politie heeft in Spijkenisse aanhoudingen verricht vanwege een vuurwapen en een zeer explosieve stof.

De politie kreeg woensdag om 13:30 uur een melding dat een man bedreigd zou zijn door een andere man met een vuurwapen in de Mizarstraat. Agenten gingen direct ter plaatse voor onderzoek. 

Toen zij arriveerden bleek de vermoedelijke verdachte zich in een woning te bevinden. Hij werd, samen met een 32-jarige vrouw uit Spijkenisse, aangehouden. Een vuurwapen gelijkend voorwerp is volgens de politie aangetroffen en in beslag genomen.

In de woning werden naast het vuurwapen ook explosief materiaal aangetroffen. Al snel bleek het om de uiterst explosieve stof TATP te gaan. Er werd geen enkel risico genomen en uit voorzorg zijn veertien woningen op de eerste en tweede etage ontruimd, omdat de stof gevoelig is voor warmte, wrijving en beweging. 

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie heeft de stof veilig het pand uit gehaald en op het grasveld aan de Mizarstraat veilig onder een dikke laag zand tot ontploffing gebracht. Hierna konden de omwonenden terug naar huis.

De aangehouden man en de vrouw zitten nog vast. Zij worden verhoord. De politie doet verder onderzoek naar de wapenvondst en mogelijke herkomst van de explosieve stof.