Aanhoudingen nadat groepje jongeren motoragent doelbewust tegenhouden bij achtervolging

In Tilburg heeft de politie jongeren aangehouden nadat een groep een motoragent doelbewust belemmerde tijdens een achtervolging.

Een motoragent wilde zaterdagmiddag rond 16.30 uur een scooter controleren op de Stochhasseltlaan maar de bestuurder sloeg op de vlucht. Er ontstond eena achtervolging en bij een doorgang werd de motoragent tegengehouden door een groep jongeren. Hij maakte kenbaar dat hij hen wilde passeren, maar een groot deel van de groep gaf daar geen gehoor aan. Een van de jongeren gaf zelfs een trap richting de motoragent. Deze wist hij te ontwijken en vervolgde de achtervolging.

Enkele momenten later kwam in de Rossinistraat de scooter ten val. Daar verzamelde de jeugd zich opnieuw rond de agent en ontstond er een grimmige sfeer. Ondanks dat de agent meerdere malen riep dat de groep op afstand moest blijven, bleef de sfeer grimmig. Een 20-jarige Tilburger, die eerder een trap richting de agent gaf, werd (verbaal)agressief en verzette zich. Hij is vervolgens aangehouden.

Een andere 17-jarige Tilburger rende er vandoor toen de agent zei dat hij was aangehouden. Na een korte achtervolging te voet kon de jongen, met behulp van pepperspray, tot stilstand worden gebracht. Ook hij is aangehouden. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar deze zaak.