Dinsdag 5 november heeft de politie vijf mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de voorbereiding van een mislukte liquidatie op 9 november 2011 op de vice-president van motorclub Satudarah Amsterdam.

Op 9 november 2011 werd getracht om Etous Belserang, vice-president van motorclub Satudarah Amsterdam, te liquideren. Door kordaat optreden van Belserang mislukte de aanslag uiteindelijk.

Na een wildwest achtervolging op de A9 richting Haarlem crashten twee mannen waarvan vermoedt wordt dat zij van plan waren Etous te liquideren. In hun auto, die gestolen bleek te zijn, trof de politie wapens, mutsen, helmen, handschoenen, donkere kledij en een zwaailicht aan.

Onderzoek door de regiopolitie Kennemerland leidde naar twee mannen van, destijds, 24 en 25 jaar oud. Zij zijn aangehouden en vervolgd wegens voorbereiding van een liquidatie en wapenbezit. Begin 2013 zijn ze beide vrijgesproken van voorbereiding van een liquidatie. Wel zijn ze veroordeeld voor wapenbezit.

Onder leiding van het Landelijk Parket werd een onderzoek gestart naar de vermoedelijke opdrachtgevers van de aanslag. Naar aanleiding van het al lopende onderzoek Andes kreeg het onderzoek naar de mislukte liquidatie vorm en kwamen enkele mogelijke verdachten in beeld.

De twee hoofdverdachten in het Andes onderzoek, Danny K. en Dick V., zijn deze week in hun cel aangehouden op verdenking van uitlokking dan wel medeplegen van de mislukte liquidatie. Tevens zijn er drie andere mannen, allen uit Amsterdam, van 35, 36 en 42 jaar oud aangehouden, Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij het leggen en onderhouden van de contacten tussen Danny K. en Dick V. en de destijds aangehouden vermoedelijke uitvoerders.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl