De politie heeft een aantal aanhoudingen verricht in een grote witwaszaak. Het gaat om vier mannen uit Terneuzen, Geldrop, Best en Turnhout. Zij worden verdacht van deelneming aan een criminele organisatie, witwassen, valsheid in geschrift en overtreding van de Wet op de kansspelen.

De verdachten exploiteerden meerdere goksites in Nederland. Daar werd om en nabij de 110 miljoen euro aan verdiend. Dat geld zouden ze hebben witgewassen via een ingewikkelde structuur van binnen- en buitenlandse bedrijven. Een deel van het witgewassen geld is weer uitgekeerd aan gokkers. De verdachten zouden uiteindelijk zelf 30 tot 50 miljoen euro aan het avontuur hebben overgehouden.

De hoofdverdachte is een 33-jarige man uit Geldrop. Volgens justitie zou hij zijn startkapitaal hebben verdiend met de handel in softdrugs, dat hij vervolgens investeerde in vastgoed en illegale gokactiviteiten. Samen met zijn 35-jarige broer uit Terneuzen is hij aandeelhouder in verschillende bedrijven. Samen hadden ze voor circa 10 miljoen euro aan onroerend goed in Spanje.

Het Openbaar Ministerie vermoedt dat de broers en de 35-jarige verdachte uit Best direct betrokken waren bij de illegale online goksites. De vierde verdachte, een 60-jarige Nederlander die in Turnhout in België woont, was naar alle waarschijnlijkheid de financieel adviseur van de andere drie.