© Crime-Nieuws.nl

Aanhoudingen op Schiphol in onderzoek mensenhandel en grootschalige kweek van wiet

De politie heeft in een onderzoek naar mensenhandel en grootschalige kweek van wiet, aanhoudingen verricht.

De politie heeft afgelopen dinsdag drie personen aangehouden op Schiphol en in Gramsbergen. De aanhoudingen op Schiphol gebeurden in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee. De personen worden verdacht van onder meer mensenhandel, deelname aan een criminele organisatie, grootschalige hennepteelt en witwassen.

De verdachten zijn een 57-jarige vrouw uit Amsterdam, een 54-jarige man uit Emmen en een 44-jarige vrouw uit Utrecht. Agenten hebben doorzoekingen gedaan in woningen in Emmen, Purmerend en Amsterdam. Hierbij werden onder meer een vuurwapen, meerdere patronen, een flinke hoeveelheid wiet en een stroomstootwapen gevonden. In Purmerend troffen de agenten een woning die ingericht lijkt voor het tijdelijk onderbrengen van personen.

Het onderzoek werd in december 2020 gestart na de ontdekking van een stekkerij in een schuur in Wittelte in Drenthe. Daar troffen de agenten een vrouw aan die onder erbarmelijke omstandigheden werkzaam was in de schuur. Mogelijke was er sprake van uitbuiting. In hetzelfde onderzoek werden in april van dit jaar ook al vijf verdachten aangehouden.