© crime-nieuws.nl

Aanhoudingen op snelweg A27 na melding van schoten vanuit auto bij schietpartij

De Utrechtse politie heeft op de A27 aanhoudingen verricht na melding van schoten vanuit een auto bij een schietpartij.

Bij de meldkamer van de politie kwam vrijdagavond rond 20.00 uur melding binnen van een schietincident op de Koningin Wilhelminastraat in Groenekan. Hierbij zou er volgens getuigen meerdere keren geschoten zijn door een van de inzittenden van een personenauto. Na een uitvoerig zoektocht wist de politie twee verdachten aan te houden.

Na het schietincident, dat uiteindelijk plaatsvond op de parkeerplaats bij de ingang Gagelbos (Koningin Wilhelminaweg en Gageldijk), waren twee betrokken voertuigen weggereden richting Overvecht. Van beide voertuigen kreeg de politie het kenteken door. Deze werden doorgegeven aan de politie-eenheden op straat.

Een van de betrokken personenauto’s kon na een zoektocht waarbij meerdere politie-eenheden betrokken waren, staande gehouden worden op de A27 nabij Raamsdonksveer. Beide inzittenden (22 en 25 jaar) zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de schietpartij. Hun personenauto werd daarbij in beslag genomen voor nader onderzoek. Het andere voertuig werd niet meer aangetroffen. De politie onderzoekt de betrokkenheid van de twee verdachten bij het incident. Het is niet bekend of er iemand gewond is geraakt bij de schietpartij.