Aanhoudingen voor afpersing en roven groot geldbedrag van man na internetdate

De recherche heeft aanhoudingen verricht in een onderzoek naar een afpersing van een 70-jarige man. Het slachtoffer werd tijdens een internetdate gedwongen om zijn pinpas en code te geven waarna de daders een groot geldbedrag hebben buitgemaakt.

Eind juli 2019 kwam het slachtoffer op een datingsite in contact met een vrouw. Na een tijdje over en weer te hebben gesproken werd er een date gepland. Op 8 augustus reed de man naar de Wesselerbrink in Enschede en werd vrijwel direct belaagd en mishandeld door twee mannen.

Onder dwang werd hij vervolgens in zijn auto rondgereden en moest hij zijn pinpas en pincode afstaan. Daarna werd geld van zijn rekening gepind. Ook lukte het de verdachten om toegang te krijgen tot het internetbankieren van de man. Vervolgens werd er een groot geldbedrag weggesluist.

In het rechercheonderzoek kwamen al snel twee verdachten, mannen van beide 21 jaar uit Enschede, naar voren. Na hun aanhouding zijn ze ingesloten voor verhoor. Het onderzoek wordt voortgezet en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.