In de misbruikzaak rond de Amerikaanse zanger R. Kelly zijn meerdere personen aangehouden die getuigen geïntimideerd zouden hebben.

Volgens verschillende media zouden de drie verdachte mannen meerdere vrouwen hebben gechanteerd en bedreigd. Richard Arline, die zegt bevriend te zijn met R. Kelly, zou een van de vermeende slachtoffers een half miljoen dollar hebben aangeboden (ruim 400.000 euro) als zij zich zou terugtrekken uit de zaak.

Donnell Russell, die zegt manager, adviseur en vriend van Kelly te zijn, zou hebben gedreigd om foto’s en details uit het leven van een van de getuigen openbaar te maken als zij haar aanklacht niet intrekt. De derde man heet Michael Williams en zegt familie te zijn van Kelly’s voormalig woordvoerder. Williams zou de auto van een van de vermeende slachtoffers in brand hebben gestoken.

De advocaat van de zanger zegt dat zijn cliënt niets met de acties te maken heeft. ‘R. Kelly heeft niemand geprobeerd te intimideren en ook anderen niet aangespoord dit te doen.’ Aldus de advocaat. De zanger zit al enige tijd vast in afwachting van zijn rechtszaak. Hij wordt onder meer verdacht van afpersing en misbruik en zal in oktober voor de rechter staan in Chicago. Het zou gaan om tientallen gevallen maar de zanger zelf heeft altijd ontkend en zegt onschuldig te zijn.