© Crime-Nieuws.nl

Aanhoudingen voor brute ontvoeringen en martelingen Costa del Sol na roof 1500 kilo hasj

De Spaanse politie heeft aanhoudingen verricht in een onderzoek naar meerdere ontvoeringen die gelinkt zijn aan verdwenen partijen hasj.

Op 4 december liep een persoon een politiebureau in Marbella binnen en vertelde dat er een ontvoering zou hebben plaatsgevonden. De ouders van diegene zouden zijn meegenomen en het slachtoffer vreesde het ergste. De recherche deed onderzoek en kreeg het vermoeden dat er een verband was met het zware drugsmilieu.

Vier personen bleken door zwaarbewapende mannen te zijn meegenomen naar een pand in La Quinta Hills. Volgens de Guardia Civil waren de daders op zoek naar een gestolen partij hasj van 1500 kilogram. De drugs moesten boven tafel komen of een boete van 5 miljoen euro die per direct afgelost moest worden. De slachtoffers werden gemarteld en na enkele dagen werd een vrouw vrijgelaten.

Na enkele dagen recherchewerk werd het pand in La Quinta Hills doorzocht door de politie. Daar werden vier criminelen aangehouden en zijn twee slachtoffers gevonden. Na verder onderzoek zijn in februari opnieuw negen personen aangehouden in verband met de ontvoeringen. Er zitten nu vijftien mannen vast voor het geweld aan de Costa del Sol. De verdachten zijn van Marokkaanse en Spaanse afkomst en worden beschuldigd van ontvoering, deelname aan een criminele organisatie, wapenbezit, beroving met geweld en valsheid in gechhrifte.