Alleen maar 500 euro briefjes! © Crime-Nieuws.nl

Aanhoudingen voor diefstal 200.000 euro aan sportkleding bij voetbalclub PSV

De politie heeft aanhudingen verricht in verband met de diefstal van 200.000 euro aan sportkleding bij voetbalclub PSV.

Medewerkers ontdekten woensdagochtend 19 juni dat er een diefstal had plaatsgevonden op De Herdgang. De daders bleken vanuit een kleedkamer tientallen dozen met gloednieuwe clubshirts, trainingspakken en hoodies te hebben buitgemaakt. De verkoopwaarde van de buit bedroeg om en nabij de 200.000 euro. Het ging om de nieuwe collectie die nog niet op de markt is gekomen.

In het onderzoek werden onder meer bewakingsbeelden bekeken. Daarop waren in de nacht dinsdag op woensdag drie personen te zien die de spullen meenamen. De deuren en sloten van meerdere kleedkamers bleken geforceerd. Van de daders ontbrak verder ieder spoor. Terwijl het onderzoek gaande was zocht een man contact op met de fanshop van PSV en vertelde dat hij voor een geldbedrag de gestolen kleding weer kon terugbrengen.

Na overleg met de recherche werd een afspraak gemaakt op een locatie in Gelderland. Uiteindelijk werd afgesproken om de overdracht van het geld en de shirts te laten plaatsvinden in een loods in Winterswijk. Donderdagmiddag kwamen drie mannen op het afgesproken tijdstip tevoorschijn bij de loods en dachten te maken te hebben met medewerkers van PSV maar het waren agenten in burger. Het drietal is vervolgens aangehouden.

De opgepakte mannen zijn 40, 41 en 67 jaar oud en komen uit Maastricht, Rijswijk en Den Haag. Ze zitten in de cel en worden verhoord. Onderzocht wordt of ze een rol hebben gehad bij de diefstal. Het onderzoek gaat verder. De gestolen partij sportkleding is inmiddels weer terug bij PSV. Het onderzoek loopt nog en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.