Aanhoudingen voor diefstal na online aanbieden gestolen goederen

De politie heeft in Zevenbergen aanhoudingen verricht voor het online aanbieden van gestolen goederen.

Een man deed enkele weken geleden aangifte bij de politie, omdat er licht- en geluidsapparatuur van hem waren gestolen. Hij deed zelf onderzoek op online verkoopsites en trof volgens de politie een advertentie waarin hij zijn eigen spullen herkende. Hij maakte een afspraak met de aanbieder van de goederen en stelde de politie in kennis.

Agenten gingen donderdagochtend met de man mee naar Zevenbergen. Op het moment dat het slachtoffer van de diefstal zijn eigen spullen herkende hielden de agenten de vrouw aan als verdachte van heling. Later werden ook nog een straatgenoot van de vrouw en een 36-jarige Bredanaar aangehouden. Zij worden ook verdacht van heling van gestolen goederen.

De goederen die werden aangetroffen in de woning in de Lage Wipstraat zijn door de politie in beslag genomen. Alle drie de verdachten werden ingesloten in een politiecellencomplex. Na verhoor mochten de man en de vrouw uit Zevenbergen weer naar huis. De Bredanaar zit nog altijd vast. Hij is in verzekering gesteld.