Aanhoudingen voor dodelijke steekpartij bij beroving Vlaardingen

De politie heeft aanhoudingen verricht in verband met een dodelijke steekpartij in Vlaardingen.

Op zaterdag 25 juni vond op de Prins Hendriklaan rond 6.00 uur een vermoedelijke beroving plaats waarbij er ook gestoken werd. Hierbij is een 18-jarige jongen aan zijn verwondingen overleden. De politie heeft dinsdag 5 juli drie verdachten uit Vlaardingen (16, 19, 19 jaar) aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de vermoedelijke beroving die aan het dodelijke steekincident vooraf is gegaan.

Direct na het incident werd een 19-jarige jongen aangehouden op verdenking van doodslag. De eerste bevindingen van het onderzoek deden vermoeden dat de 18-jarige jongen de 19-jarige verdachte heeft geprobeerd te beroven onder bedreiging van een mes. Vanwege de bijzondere omstandigheden in de zaak en de persoonlijke omstandigheden van de 19-jarige verdachte, heeft de rechter-commissaris afgelopen maandag beslist dat hij zijn proces in vrijheid mag afwachten.

Verder onderzoek leidde naar een scenario waar mogelijk meerdere personen betrokken waren bij de mogelijke beroving. Het onderzoek naar de precieze toedracht wordt volgens een woordvoerder van de politie voortgezet.