De politie heeft aanhoudingen verricht in verband met de erfenis van een Amsterdamse crimineel die in juli werd geliquideerd in Breukelen.

Bij eerdere doorzoekingen in deze zaak werden twee auto’s, een motorscooter, diverse dure sieraden en horloges, schoenen, tassen en meer dan 250.000 euro in contanten aangetroffen en in beslag genomen. Politie en justitie hebben eind 2016 al een onderzoek ingesteld inzake witwassen aangezien de man, Jaïr Wessels, vrijwel geen middelen van bestaan had maar een luxe leven leidde.

Zo verbleef hij onder meer regelmatig in Spanje, bezocht feesten met VIP-tafels, reed hij in dure voertuigen en had hij de beschikking over grote contante geldbedragen en dure horloges. Na zijn dood zijn de pijlen nu gericht op zijn nabestaanden omdat vermoed wordt dat Wessels crimineel verkregen vermogen aan hen heeft nagelaten. De politie heeft twee personen aangehouden. Het gaat om een 31-jarige man uit Amstelveen en een 28-jarige vrouw uit Amsterdam.

Het strafrechtelijk onderzoek naar de liquidatie loopt bij OM Midden-Nederland. Het onderzoek naar de criminele erfenis wordt – onder gezamenlijke leiding van het OM Amsterdam en het Functioneel Parket – uitgevoerd door de FIOD en de Amsterdamse politie.