Aanhoudingen voor gijzeling en afpersing die in Tilburg begon en eindigde in België

De politie heeft in Tilburg aanhoudingen verricht voor een afpersing en gijzeling.

Op vrijdag 3 juli werd een 24-jarige Tilburger rond 3.00 uur van zijn fiets op de Baden Powellaan getrokken. Vier mannen dwongen het slachtoffer om zijn spullen af te geven en deelden hierbij klappen uit. Vervolgens werd hij ook nog in een auto geduwd. Het viertal eist in de auto onder andere de code van zijn pinpas. Opnieuw wordt hij meerdere keren geslagen. Volgens het slachtoffer leggen ze heel wat kilometers af.

Uiteindelijk is er een geldbedrag gepind en wordt het slachtoffer, wanneer het alweer licht is, in België uit het voertuig gezet. Daar besluit hij te gaan lopen en na een tijd ziet hij een politieauto rijden. De Belgische politieagenten stoppen, ontfermen zich over het slachtoffer en nemen hem mee naar het bureau. Ook moet hij naar het ziekenhuis, daar blijkt dat de man meerdere botbreuken in het gezicht heeft opgelopen.

De politie heeft uitgebreid onderzoek ingesteld naar de gijzeling en afpersing en hierbij kwamen twee verdachten in beeld. Het gaat om een 20-jarige man uit Tilburg en een 23-jarige man uit Boxtel. Beiden zijn vanochtend aangehouden en vastgezet. Het onderzoeksteam heeft naar eigen zeggen zicht op twee andere verdachten en roept hen op om zichzelf te melden.