© Koninklijke Marechaussee

Aanhoudingen voor gooien tennisballen met drugs en telefoon over gevangenismuur Schiphol

De marechaussee heeft aanhoudingen verricht voor het gooien van tennisballen met drugs en een mobiele telefoon over een gevangenismuur op Schiphol.

Op vrijdagochtend kreeg de marechaussee rond 10.30 uur melding dat twee personen in een zwarte Volkswagen Golf pakketjes met onbekende inhoud over de beveiligde muur van het complex hadden gegooid. Daarna waren de mannen weg gereden.

Er werd een onderzoek ingesteld en de auto met twee inzittenden werd even later rijdend aangetroffen op Schiphol-Oost en aan de kant gezet. Het bleek dat de verdachten twee tennisballen over de muur hadden gegooid. In de tennisballen zat een GSM met oplader, twintig vermoedelijk XTC-pillen en een paar blokjes hasj.

Beide mannen, in de leeftijd van 21 en 22 jaar afkomstig uit Amsterdam, zijn aangehouden als verdachten van het niet volgens de regels binnen het justitieel complex brengen van voorwerpen. De tennisballen met inhoud zijn in beslag genomen.

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol verricht verder onderzoek in deze zaak. De beide mannen zijn inmiddels op vrije voeten maar blijven verdachten in deze zaak.

© Koninklijke Marechaussee