© Crime-Nieuws.nl

Aanhoudingen voor kweken wiet in natuurgebied De Overlanden na observaties

De politie heeft aanhoudingen verricht voor het kweken van wiet in natuurgebied De Oeverlanden.

Het onderzoek werd gestart nadat in mei een agent en een boswachter in de Hoeksche Waard wiet aantroffen. De informatie werd doorgegeven aan het Team Milieu van de politie, eenheid Rotterdam. Er werd verder onderzoek ingesteld waarbij twee mannen in beeld kwamen als verdachte. De Rotterdammers van 48 en 51 jaar oud zijn aangehouden.

Er werden observaties gedaan waarbij de verdachten gezien werden. Enkele dagen bezochten de twee het gebied en verzorgden de wietplanten. Op 15 juni werden de twee op heterdaad aangehouden door de politie. In totaal zijn er ruim 100 wietplanten in de grond en ruim 80 kleine wietplantjes (stekken) in kweekbakjes gevonden. Ook vond de politie spullen die gebruikt worden bij het verzorgen van de planten. De planten zijn direct vernietigd.

De verdachten zijn twee dagen verhoord door de politie. De zaak is overgedragen aan het Openbaar Ministerie. De mannen zullen vervolgd worden voor het overtreden van de Wet natuurbescherming en de Opiumwet. Het is niet voor het eerst dat De Zeehondenplaat in Strijensas gebruikt is voor het kweken van wiet. Op dezelfde locatie is in 2018 ook al wiet aangetroffen.