Aanhoudingen voor lokken en beroven mannen met dates via apps en datingsites

De politie heeft in een onderzoek naar berovingen van mannen die een afspraakje hadden met een date via een app, meerdere verdachten aangehouden. Het gaat om jongeren uit Tilburg.

Op 14 februari sprak een 43-jarige man via Instagram af met naar zijn idee een 22-jarige vrouw op het Daltonerf. Eenmaal aangekomen werd de man do twee jongens aangesproken en in zijn auto bedreigd met een mes. Het slachtoffer moest een telefoon, zijn portemonnee en wat andere spullen afgeven.

Ook een 72-jarige man werd het slachtoffer van de groep. Hij sprak eveneens via een datingsite af met een naar hij dacht 18 jarig meisje. Hij werd echter op het Fleminghof door acht jongens belaagd en moest aan hen 50 euro en zijn autosleutels afstaan.

Op 5 april sprak een 57-jarige man af via een chatsite met een meisje van 15 jaar op de Flemingstraat. Toen hij arriveerde werd hij opgewacht door zes jongens. Hij moest zijn geld en telefoon afgeven. Ook dreigden ze een foto van hem op sociale media te plaatsten. Ze renden weg, maar drie van hen werden op de Spoorlaan door de politie achterhaald en aangehouden.

Uit het verdere recherche onderzoek kwam naar voren dat de jongens tot een veel grotere groep behoorden die in wisselende samenstelling nog zeker vier andere slachtoffers hadden gemaakt. Drie van hen hebben eveneens aangifte gedaan. De politie heeft deze week met toestemming van de officier van justitie acht Tilburgse jongens aangehouden in de leeftijd van 15 tot 22 jaar die verdacht worden van het beroven en belagen van meerdere mannen.