Aanhoudingen voor massale vechtpartij in rechtbank Den Bosch

De politie heeft vanochtend aanhoudingen verricht in verband met een massale vechtpartij in de rechtbank van Den Bosch.

Op 21 februari ontstond er veel commotie tijdens een zitting in Den Bosch. Tijdens een pro-formazitting inzake een dodelijke schietpartij in Best ging het op een gegeven moment helemaal mis. De verdachte van de schietpartij werd door een grote groep aangevallen en kreeg klappen. De vechtpartij werd beëindigd en de zitting werd tijdelijk geschorst om daarna hervat te worden zonder bezoekers.

Politie en justitie namen de zaak hoog op en hebben een onderzoek ingesteld naar de vechtpartij. Dit heeft geleid tot de aanhouding van drie verdachten. Het gaat om twee mannen (20 en 22 jaar) uit Den Bosch en een 36-jarige man uit Maasmechelen (België). Het onderzoek loopt nog en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Vorig jaar november kwam de 33-jarige Yassine Majiti om het leven bij de schietpartij na een salsafeest. Het slachtoffer uit Den Bosch raakte zwaargewond en is overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is hij later bezweken aan zijn verwondingen. Enkele dagen na de schietpartij heeft de recherche een verdachte aangehouden. De man zat sindsdien vast.