Aanhoudingen voor miljoenenhandel in anabole steroïden en witwassen crimineel vermogen

In een onderzoek naar handel in anabole steroïden zijn meerdere verdachten aangehouden. Er zouden miljoenen zijn verdiend.

De FIOD is dinsdag in actie gekomen en heeft meerdere verdachten aangehouden en/of verhoord. Het gaat om vier mannen en twee vrouwen uit Hoeksche Waard, Alphen aan den Rijn, Pijnacker en Nootdorp.

De mannen van respectievelijk 50, 50, 40 en 37 jaar worden verdacht van het in vereniging illegaal produceren van en handelen in geneesmiddelen waaronder anabolen steroïden. Veel van de geneesmiddelen bevatten werkzame stoffen die op lijst I of II van de Opiumwet staan.

Uit het onderzoek van de FIOD zou blijken dat de verdachten met deze handel miljoenen euro’s verdiend hebben. Naast het overtreden van de geneesmiddelenwet richt de verdenking zich ook op het witwassen van crimineel vermogen.

De aangehouden verdachten zijn inmiddels in verzekering gesteld en worden op vrijdag 8 oktober voorgeleid aan de rechter-commissaris die een beslissing zal nemen over hun voorlopige hechtenis. Het onderzoek loopt nog en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.