De politie in Chicago heeft drie personen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij de moord op een zwangere vrouw en het uit de buik halen van haar baby.

Op 23 april werd de 19-jarige Marlen Ochoa-Lopez gelokt naar een woning. Het slachtoffer kreeg via Facebook gratis babykleding aangeboden en is naar het pand gegaan om deze op te halen. Eenmaal binnen werd de zwangere Ochoa-Lopez gewurgd en is haar baby uit haar baarmoeder gesneden.

Kort na de moord belde de 46-jarige verdachte vrouw het ziekenhuis en meldde dat ‘haar’ baby niet meer ademde. In de eerste week van mei ontdekte de politie de Facebook berichten tussen het vermiste slachtoffer en de verdachte wat leidde tot de ontdekking van de gruwelijke moord.

De politie doorzocht de woning van de 46-jarige vrouw en trof daar het lichaam van het slachtoffer aan. Na de vondst is de verdachte samen met haar dochter en haar 40-jarige vriend aangehouden en vastgezet. De baby ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis en zal het naar verwachting niet gaan redden.