Aanhoudingen voor organiseren groot illegaal feest in Frankrijk tijdens jaarwisseling

De Franse politie heeft twee personen aangehouden voor het organiseren van een groot illegaal feest tijdens de jaarwisseling.

Het gaat om twee twintigers die verdacht worden van het organiseren van een illegaal feest in de plaats Lieuron. Bij het feest werden de coronamaatregelen massaal overtreden door de ruim 2500 bezoekers. De jongeren hangen hoge boetes boven het hoofd als ze schuldig worden bevonden.

Een openbaar aanklager in Rennes zei maandagavond dat een van de verdachten is opgepakt voor het onrechtmatig organiseren van een demonstratie en het in gevaar brengen van derden. Ook wordt hij verdacht van onder meer het onrechtmatig exploiteren van een drankgelegenheid, betrokkenheid bij drugsgerelateerde delicten en vandalisme.

De verdachte ontkent alle aantijgingen volgens zijn advocaat. ‘Hij geeft toe dat hij heeft deelgenomen en dat hij een handje geholpen zou hebben, maar hij was geen onderdeel van de organisatie’, aldus de raadsman.

De recherche doet verder onderzoek om de andere organisatoren van het ongeveer 36 uur durende feest te identificeren. De Franse politie maakte meer dan duizend processen-verbaal op in verband met onder meer overtreding van de coronamaatregelen.