Aanhoudingen voor overvallen en inbraken BN’ers René van der Gijp en YouTuber Nikkie de Jager

De politie heeft in een onderzoek naar overvallen en inbraken bij vermogende (BN’ers) Nederlanders, invallen verricht en meerdere verdachten aangehouden.

De zeven opgepakte mannen worden verdacht van vier inbraken en drie overvallen op vermogende en/of bekende Nederlanders. Het gaat hierbij om overvallen op onder meer René van der Gijp en YouTuber Nikkie de Jager.

De invallen vonden plaats in acht woningen in Rotterdam en Ridderkerk en werden uitgevoerd door leden van arrestatieteam en het Team Parate Eenheid. De mannen die werden aangehouden variëren in leeftijd van 19 tot 24 jaar. Zij worden er van verdacht betrokken te zijn bij diverse woninginbraken en overvallen in Rotterdam, Dordrecht, Krimpen aan den IJssel, Rockanje, Hendrik Ido Ambacht, Mijnsheerenland en Uden (Brabant). De verdachten zijn overgebracht naar een politiebureau en daar ingesloten voor verhoor.

Bij de huiszoekingen nam de politie diverse goederen in beslag, waaronder een auto, dure horloges en sieraden, geld, nieuwe designerkleding en tassen en munitie. Daarnaast werden verschillende gegevensdragers en inbrekersgereedschap in beslag genomen.

Het onderzoek naar de woninginbraken en overvallen startte enkele maanden geleden, nadat rechercheurs van het Regionaal Team Overvallen (RTO) Rotterdam een patroon zagen in de werkwijze en de buit. ‘Het was de verdachten steeds te doen om dure horloges, sieraden en geld. Ze wisten tonnen aan buit te maken. De verdachten gingen daarbij bovendien geweld niet uit de weg. In enkele gevallen gebruikten zij een vuurwapen om de slachtoffers te bedreigen of werden de slachtoffers mishandeld.’ Aldus Arjan de Zwart hoofd Dienst Regionale Recherche.

‘Met deze aanhoudingen is een belangrijke stap gezet in het onderzoek naar de inbraken en overvallen. We zijn blij dat we de slachtoffers hierover persoonlijk hebben kunnen informeren. De verdachten zijn nu ingesloten en zitten in volledige beperking. Dat houdt in dat zij alleen contact mogen hebben met hun advocaat. Het onderzoek is echter nog niet afgesloten en meer aanhoudingen worden zeker niet uitgesloten’, besluit De Zwart.