Aanhoudingen voor productie harddrug Miauw Miauw na anonieme tip via Meld Misdaad Anoniem

De politie heeft na een anonieme tip via Meld Misdaad Anoniem aanhoudingen verricht voor de productie van de harddrug Miauw Miauw.

Agenten stelden naar aanleiding van de melding vrijdagochtend een onderzoek in bij een bedrijfspand aan de Industriestraat in IJmuiden. Tijdens de doorzoeking werden achterin het pand vaten aangetroffen met vermoedelijk stoffen om het zogenaamde Miauw Miauw te maken. Miauw Miauw met de werkzame stof mephedron staat op de lijst voor harddrugs in de Opiumwet.

De politie trof tijdens de inval twee personen aan in het pand. De 26-jarige en 75-jarige mannen uit Haarlem zijn aangehouden en vastgezet. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau voor verder verhoor. De productielijn is ontmanteld en de goederen zijn in beslag genomen.

Mephedrone, ook bekend als 4-methylmethcathinone, 4-methylephedrone, miauw miauw, Miaow, DRONE en MMCAT, is een stimulerende en entactogene drug die van de fenylethylamine-, amfetamine-, en cathinongroep is afgeleid. Mephedrone is een designerdrug die vanaf ongeveer 2007 op de vrije markt verkrijgbaar was. De drugs staat nu op de lijst met harddrugs.