Aanhoudingen voor zware mishandeling Utrecht na aanspreken groepje op straat

De politie heeft aanhoudingen verricht voor een zware mishandeling op straat in Utrecht. Het slachtoffer had een groepje aangesproken en werd vervolgens zwaar toegetakeld.

Op dinsdagochtend heeft de politie na onderzoek drie Utrechters van 18 jaar oud aangehouden. Zij worden in ieder geval verdacht van openlijke geweldpleging.  Het drietal zit momenteel in hechtenis voor verder verhoor. Het onderzoek naar de zware mishandeling loopt nog en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Op zondagavond 23 oktober stond de 45-jarige man rond 22.30 uur op de Kanaalstraat te praten met een bekende. Op dat moment komt er een groepje van ongeveer acht jongens langs gelopen. Ze gaan de Bantamstraat in. De man besteedt er verder geen aandacht aan, maar ziet ineens dat het groepje vuurwerk naar ze gooit en weer weglopen. Ongeveer 10 minuten later komt het groepje terug en gooien weer vuurwerk naar de twee. De man besluit verhaal te gaan halen bij het groepje en dat had hij bij nader inzien beter niet kunnen doen.

De verdachten splitsen zich op en drie blijven staan. Vervolgens wordt het slachtoffer omsingeld maar probeert nog weg te lopen. De jongens gooien twee fietsen naar hem en beginnen op de man in te slaan. Het slachtoffer valt op de grond en krijgt nog een aantal rake trappen en klappen.