© crime-nieuws.nl

Aanslag met auto op pand Zwijndrecht mogelijk gelinkt aan ‘vergisontvoering’ en 1899 kilo cocaïne

Een gerichte aanslag met een auto op een pand in Zwijndrecht, zou gelinkt zijn aan de ‘vergisontvoering’ van een man uit Hoofddorp.

Dat schrijft De Telegraaf op basis van bronnen. Op zaterdagochtend reed rond 3.30 uur een auto tegen een bedrijfspand waarna er brand ontstond. De daders zouden vervolgens in een tweede auto zijn gestapt en op de vlucht geslagen.

Het Openbaar Ministerie (OM) Rotterdam wil de link ‘bevestigen noch ontkennen’, aldus de krant. Het onderzoek naar de gerichte aanslag en mogelijke links met andere zaken is in volle gang.

De man uit Hoofddorp werd vorige week in de plaats Cruquius door mannen in een Mercedes meegenomen. Uit onderzoek bleek al snel dat het vermoedelijk om een vergissing ging. Justitie loofde een beloning uit en enkele dagen later werd het slachtoffer in Delft met ducttape op zijn hoofd uit een auto gezet.

Het echte doelwit van de ontvoering heeft zich bij de politie gemeld. Er lijkt een link te zijn met een onderschepte partij cocaïne van 1899 kilogram. De drugs werden in de haven van Antwerpen tijdens een controle ontdekt.

Waarom de ontvoerders op zoek waren naar het doelwit is niet bekendgemaakt vanwege het lopende onderzoek. Er zijn zes mannen aangehouden inzake de ontvoering. Het onderzoek loopt nog en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.