Aanwijzingen gevonden voor zedendelict in onderzoek naar overleden man in speeltuin Assen

In het onderzoek naar de dood van een man in een speeltuin in Assen zijn aanwijzingen gevonden die wijzen op een zedendelict.

Op 24 augustus werd zaterdagmiddag een 32-jarige man uit Assen vastgehouden op verdenking van een zedendelict met een 4-jarig meisje. Nog voor de politie arriveerde was de verdachte al overleden. In eerste instantie werd gedacht aan een mishandeling maar daar blijkt nu geen sprake van te zijn.

Uit de eerste bevindingen is geen direct zekere doodsoorzaak vast te stellen. De overige onderzoeksresultaten zijn nog niet bekend. Dit kan nog enige tijd duren. Uit het politieonderzoek zijn voldoende feiten bekend geworden die wijzen op een zedenmisdrijf in de speeltuin waar de overledene bij betrokken was. Vanwege de privacy doet justitie verder slechts beperkte mededelingen omtrent dit onderzoek.

De vijf mannen, die eerder waren aangehouden, zijn inmiddels in vrijheid gesteld. Zij blijven vooralsnog verdacht van betrokkenheid bij de dood van de man. Op het moment dat verdere onderzoeksresultaten bekend zijn zal de officier van justitie beslissen of de verdachten al dan niet vervolgd zullen worden.