De ABN Amro mag de rekeningen van motorclub Hells Angels niet opzeggen en moet de bank van de motorclub blijven. Dat heeft het Amsterdamse gerechtshof bepaald.

De ABN Amro zegde vorig jaar de rekeningen van de Angels op omdat er volgens de bank onvoldoende inzicht was in de contante betaaltransacties. De Hells Angels waren het daar duidelijk niet mee eens en spande een kort geding aan om het besluit van de bank terug te draaien.

Volgens ABN stortte de stichting Hells Angels in anderhalf jaar tijd 75.000 euro in contanten op de rekening en is niet duidelijk waar het geld vandaan komt. De advocaat van de motorclub betoogde dat de geldstromen voldoende in het kasboek waren verantwoord. Het gaat om bedragen afkomstig van de verkoop van merchandise en stortingen door individuele leden.

Volgens het gerechtshof zijn alle bedragen conform de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) in het kasboek vermeld en is het beëindigen/opzeggen van de rekening veel te zwaarwegend.

Klik hier voor het volledige arrest.