Accountant verdacht van witwassen crimineel vermogen voor tot levenslang veroordeelde ‘Noffel’

Een accountant wordt door het Openbaar Ministerie (OM) verdacht van het witwassen van crimineel vermogen van de tot levenslang veroordeelde Naoufal F. alias ‘Noffel’.

Dat schrijft Het Parool. Het OM verdenkt twee neven en hun oom van het witwassen van geld voor F. en voor de 31-jarige Muhammed S., die veroordeeld is tot een gevangenisstraf voor drugshandel. De officier heeft 3,5 jaar cel geëist tegen de verdachten plus een beroepsverbod voor de accountant.

Uit chats zou volgens de recherche blijken dat de verdachten onderling spraken over het witwassen van geld. Dit probeerden ze te doen om onder meer advocaten te kunnen betalen. Tijdens verder onderzoek kwamen de drie verdachten in beeld en zijn vervolgens aangehouden.

Justitie denkt dat er rond de 1,3 miljoen euro is witgewassen. Hiervoor zouden de witwassers 10 procent hebben gerekend. Later zou er in chats gesproken zijn over het verlagen van de percentage. ‘Ja broer ik ga even me die hindoestanen praten om te drukken naar 5 procent zij moeten facturen maken etc. om het wit te maken!’

De verdachten ontkennen alle betrokkenheid bij witwassen. De rechtbank doet binnenkort uitspraak tegen het drietal