Acht aanhoudingen voor mishandeling man op straat bij pedojacht

De politie heeft acht aanhoudingen verricht in verband met een mishandeling bij een pedojacht.

Een man werd op 14 november op de Europalaan in Goes door een groepje tieners in elkaar geslagen. De mishandeling zou mogelijk het gevolg zijn geweest van een pedojacht. De politie stelde een onderzoek in en hield acht minderjarigen aan.

De politie en het Openbaar Ministerie (OM) veroordelen dit gedrag, omdat het absoluut niet de bedoeling is dat burgers het recht in eigen hand nemen. Wanneer er sprake is van een verdenking van een strafbaar feit dan dient dit gemeld te worden bij een opsporingsinstantie, bijvoorbeeld de politie. Die stelt dan (onder leiding van het Openbaar Ministerie) een onderzoek in en houdt een eventuele verdachte aan. Een officier van justitie beoordeelt vervolgens of de verdachte vervolgd moet gaan worden en een rechter bepaalt uiteindelijk een straf voor de dader. Dat is hoe het werkt in een rechtsstaat als Nederland, aldus een woordvoerder.

Het slachtoffer van deze mishandeling belandde in het ziekenhuis en heeft aangifte gedaan bij de politie. De verdachten zijn tussen de 14 en 16 jaar oud en afkomstig uit Noord- en Zuid-Beveland. Zij hebben allemaal een verklaring afgelegd. Het onderzoek wordt voortgezet.