Acht jaar cel voor intimideren getuige inzake misbruik en mensenhandel zanger R. Kelly

De rechtbank heeft een verdachte veroordeeld tot acht jaar cel voor het intimideren van een getuige in de zaak rond zanger R. Kelly.

Het gaat om een familielid van een medewerker van de Amerikaanse artiest. De man stak in juni vorig jaar een auto in brand voor de woning waar de getuige op dat moment verbleef. De actie werd uitgevoerd om het slachtoffer te intimideren en ervan te weerhouden mee te werken aan de misbruikzaak rond R. Kelly.

Na onderzoek kwam de verdachte in beeld en is aangehouden. De recherche ontdekte dat hij online had gezocht naar kunstmest en dieselmotoren in relatie tot ontploffingen. Verder bleek de man ook nog specifiek te hebben gezocht op manieren om getuigen te intimideren en landen die geen uitleveringsverdrag hebben met de VS.

‘Het intimideren van getuigen en het bedreigen van slachtoffers van misdaden ondermijnen ons rechtssysteem en zullen nooit worden getolereerd’, aldus de openbaar aanklager. De man is schuldig bevonden en moet nu acht jaar de cel in voor de intimidatie. Twee andere mannen die getuigen zouden hebben proberen om te kopen en te intimideren moeten later voor de rechter verschijnen.

De Amerikaanse zanger R. Kelly werd eind september schuldig bevonden aan onder meer mensenhandel en misbruik. Hij riskeert tientallen jaren cel. De uiteindelijke straf wordt op 4 mei bepaald.