Het Openbaar Ministerie (OM) heeft woensdag in de rechtbank in Den Bosch acht jaar cel geëist tegen drie leden van motorclub No Surrender vanwege hun betrokkenheid bij een wildwest schietpartij in Eindhoven.

Aanleiding voor het geweld zou een financieel conflict zijn. Op camerabeelden die getoond werden op tv was te zien dat het niet tot een gesprek kwam en het al snel compleet uit de hand liep. Er werd over en weer geschoten maar wonderbaarlijk werd niemand geraakt.

De mannen die vandaag terechtstaan waren lange tijd op de vlucht. Jori Sven van Z. werd gepakt nadat hij in juli 2015 op de Ramblas in Barcelona werd beschoten. Het is niet bekend of dat met de schietpartij in Eindhoven te maken heeft. Na zijn arrestatie meldde ook Sebastaan ter W. zich bij de politie.

De andere verdachten, de tegenpartij, moeten volgende week voor de rechter verschijnen. Eén van de verdachten is nog voortvluchtig. Uit onderzoek van de politie is gebleken dat er met zeker drie verschillende vuurwapens negen keer is geschoten.