Acht verdachten aangehouden bij inval politie in pand met drugslab in aanbouw

De politie heeft acht aanhoudingen verricht bij een inval in een pand met een drugslab in Holsloot.

Agenten vielen donderdagmiddag rond 13.00 uur het pand aan de Eldijk binnen voor een doorzoeking. In en rondom het pand zijn vier personen aangehouden. Het gaat om een twee mannen (54 en 57) uit Den Haag, een 40-jarige man uit Coevorden en een 41-jarige vrouw uit Amsterdam. De politie hield later nog eens vier verdachten aan. Het gaat om een 57-jarige man uit Oudenbosch, een 55-jarige man uit Oud Gastel, een 28-jarige man uit Den Haag en een 46-jarige man uit Rotterdam. De verdachten zitten vast en zullen worden gehoord over hun rol.

Het aangetroffen drugslab was nog niet in werking maar in het pand zijn alle benodigdheden voor het produceren van synthetische drugs gevonden. Het gaat volgens de politie om een complete labopstelling met onder meer ketels, chemicaliën en branders. Wat voor drugs er geproduceerd zouden worden, moet onderzoek uitwijzen.

Samen met de recherche doen specialisten van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) van de politie onderzoek in het pand. LFO onderzoekt de chemicaliën die zijn aangetroffen en zorgt dat het drugslab op een veilige manier wordt ontmanteld en ontruimd. Ook forensisch specialisten doen donderdag onderzoek. Er zijn twee voertuigen en meerdere gegevensdragers in beslag genomen voor onderzoek.