Acht verdachten gepakt in vakantiewoning Drenthe voor buitmaken ruim 70K bij bankhelpdeskfraude

De politie heeft in Drenthe acht verdachten aangehouden voor een online oplichting waarbij voor ruim 70.000 euro werd buitgemaakt.

Het onderzoek kwam aan het rollen na een melding van oplichting halverwege januari. Het slachtoffer, een 84-jarige man uit Apeldoorn, werd benaderd door een ‘medewerker’ van een bank. Na een lang telefoongesprek en het installeren van een programma waardoor de fraudeur mee kon kijken in de computer van het slachtoffer, wist de oplichter tienduizenden euro’s weg te sluizen. Het ging uiteindelijk in totaal om een bedrag van meer dan 70.000 euro.

Uit onderzoek van de politie bleek dat een groep actief was vanaf een vakantiepark in Drenthe. Agenten zijn in actie gekomen en hebben acht verdachten aangehouden. Het gaat om mannen in de leeftijd van 16 tot 23 jaar oud uit Groningen en Drenthe. Tijdens de doorzoeking van de vakantiewoning zijn meerdere laptops in beslag genomen, rond de 20 telefoons, meerdere simkaarten en twee wapens waarvan onderzocht wordt of het om echte vuurwapens gaat of niet. Het onderzoek wordt voortgezet en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.