In de nacht van dinsdag 31 maart op woensdag 1 april zijn bewoners in Amsterdam-West een tijdlang wakker gehouden door een wilde politieachtervolging door hun buurt. Meerdere politieauto’s volgden lange tijd een Audi met hoge snelheid. Bij de wilde achtervolging zouden ook schoten zijn gelost.

Het begon allemaal toen de politie melding kreeg van een inbraak in een sigarenzaak aan de Engelenburg in Haarlem. Agenten die onderweg waren naar de sigarenzaak zien op de Amerikaweg een donkerkleurige Audi met zeer hoge snelheid rijden. Het voertuig dat voldeed aan de omschrijving kon door de agenten niet worden bijgehouden.

De Audi reed met zeer hoge snelheid in de richting van Amsterdam. Op het Lambertus Zijlplein in Amsterdam West zien politieagenten de Audi rijden waarna zij direct de achtervolging inzetten. Tijdens de achtervolging wordt een motoragent door de bestuurder van de Audi aangereden, waarna de agent zich genoodzaakt ziet om het vuur te openen. Voor zover bekend is daarbij niemand gewond geraakt.

Ondanks de inzet van vele politieauto’s en een politiehelikopter met zoeklicht zijn de verdachten ontkomen. Op het Marchanthof werd de Audi leeg aangetroffen. De politie vermoedt dat de verdachten, drie of vier man, te voet verder zijn gevlucht. De Audi is in beslag genomen en wordt onderzocht. De auto bleek te zijn gestolen.