De politie heeft heeft na een ANPR-hit op de A28 twee mannen aangehouden. Dat ging niet zonder slag of stoot en er ontstond een achtervolging.

Politieagenten kregen rond 22.25 uur melding dat op de A28 een auto door de ANPR (Automatic NumberPlate Recognition) was gereden die een ‘hit’ opleverde. Deze auto stond gesignaleerd omdat deze regelmatig door veelplegers gebruikt zou worden.

De auto werd vervolgens een tijdje gevolgd en op de N50 werd een stopteken gegeven. De bestuurder had geen zin in de politie en ging er vandoor. Daarop werd de achtervolging ingezet. Tijdens de rit die volgde beging de bestuurder diverse verkeersovertredingen waaronder rijden over een verdrijvingsvlak, negeren van rood kruis en inhalen over de vluchtstrook.

Uiteindelijk lukte het de politie om de auto te stoppen op de Norelweg in Epe. De bestuurder, de 28-jarige man, bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs. In de auto werden inbrekerswerktuigen en een balletjespistool gevonden en in beslag genomen. De bestuurder en een inzittende, beide uit Kampen, zijn aangehouden.