Acteur Thijs Römer ontkent beschuldigingen misbruik meisje (14): ‘Dit gaat een brug te ver’

Acteur Thijs Römer heeft via social media gereageerd op beschuldigingen inzake misbruik van een meisje.

Op maandag schreef een jonge vrouw op Twitter dat ze op 14-jarige leeftijd in contact zou zijn gekomen met de acteur. Ze claimt dat Römer haar vroeg om spraakberichten en expliciete beelden van zichzelf te sturen. Bewijs hiervoor lijkt er voorlopig niet te zijn. Afgaande op de tijdlijn van de persoon in kwestie lijkt het iemand te zijn die nogal wat persoonlijke problemen heeft.

De acteur zelf voelt zich nu genoodzaakt om ook te reageren. ‘In de afgelopen dagen hebben meerdere wilde verhalen over mij de ronde gedaan’, schrijft Römer. ‘Tot op heden voelde ik mij niet genoodzaakt hierop te reageren. Het verhaal over een toentertijd veertienjarig meisje waarmee ik grensoverschrijdend contact zou hebben gehad gaat mij als vader van een tienerdochter en weldenkend mens echter een brug te ver.’

Het vermeende slachtoffer zegt inmiddels ook contact te hebben met de politie. Römer sloot zijn berichten af met: ‘Ik hoop niet dat het nodig zal zijn, maar als dit niet stopt, zal ik aangifte moeten doen wegens smaad en laster.’