Marokkaanse vlaggen wapperen in de Marokkaanse lucht. © crime nieuws

UPDATE: A’dammer die in Marokko vastzit alsnog berecht voor bankoverval met 525.000 euro buit

De Amsterdammer Hamza B. (29) die in Marokko is veroordeeld tot 20 jaar cel voor betrokkenheid bij de dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt in 2012, wordt alsnog berecht voor een bankoverval uit 2011. Daarbij werd destijds 525.000 euro buitgemaakt.

Dat meldt Het Parool. De overval vond plaats op een filiaal van de Rabobank aan het Buikslotermeerplein op 4 oktober 2011. De overvallers drongen aan de achterkant de bank binnen precies op het moment dat een geldwagen was gearriveerd. Met een stormram werd de deur naar een extra beveiligde ruimte geramd. Daar werden zeven zakken met in totaal 525.000 euro erin meegenomen.

De daders vluchten na de bankoverval weg op een scooter. Op beelden is te zien dat de daders vermomd zijn met pruik en plaksnor. Politieagenten zouden B. hebben herkend. Hij zat tot juni 2012 in voorarrest in deze zaak maar werd in afwachting van zijn proces op vrije voeten gesteld.

Op 29 december 2012 was de schietpartij in de Staatsliedenbuurt waarvoor B. twintig jaar heeft gekregen. Begin 2013 vluchtte hij naar Marokko waar hij later in Tanger werd aangehouden. Sindsdien zit hij in een gevangenis in Marokko.

UPDATE: De advocaat van Hamza B. heeft aan Het Parool laten weten dat zijn cliënt ook in Marokko vervolgd gaat worden. De Marokkaanse justitie is een nieuwe zaak tegen B. begonnen. Het gaat om een mislukte moordaanslag op zijn zwager in 2007 waarvoor B. onherroepelijk vrijgesproken is.