De AK-47 (Avtomat Kalasjnikova obraztsa 1947 goda). | Foto ter illustratie!

‘A’dammer in Ierse cel aangeklaagd voor liquidatiepoging in Diemen’

De Amsterdammer, Naoufal F. alias ‘Noffel’, die vastzit in Dublin wordt aangeklaagd voor mogelijke betrokkenheid bij de mislukte liquidatie op Peter ‘Pjotr’ R. in Diemen.

Volgens Het Parool hebben de Ierse autoriteiten bevestigd dat vrijdag een Europees verzoek om uitlevering gedaan is aan Nederland wat betreft de liquidatiepoging. F. zit al maanden vast in Dublin nadat hij daar in april werd gearresteerd in een luxe appartement dat in gebruik was bij de machtige Kinahan-clan.

Al vrij snel na de mislukte liquidatie heeft de politie verdachten aangehouden in Amsterdam. Van een aantal van hen zijn de PGP-telefoons gekraakt en is alle mailverkeer leesbaar. Daarin zou te lezen zijn dat na de liquidatie er veel communicatie is met ene ‘Buik’. Politie en justitie denken dat F. diegene is achter die account.

Inez Weski, advocaat van F., bestrijdt dat haar cliënt degene is die zich ‘Buik’ noemt en iets maken heeft met de poging tot liquidatie. “Het moge duidelijk zijn dat de in een aanhoudingsbevel geopperde associatie van mijn cliënt met allerlei bijnamen wordt verworpen als ongegrond.” Aldus Weski tegenover Het Parool.