A’dammers verdacht betreffende liquidatie Colombiaan

De gepantserde BMW 5-serie die eigendom was van Willem Holleeder en Bram Moszkowicz blijkt voor te komen in een onderzoek van de Belgische recherche betreffende een liquidatie van een Colombiaanse man in 2010 in Brasschaat. Het voertuig zou nu in het bezit zijn van één van de hoofdverdachten, Kadir C. uit Amsterdam. In totaal zitten er nu zes personen vast betreffende de liquidatie.

Het slachtoffer, de 31-jarige Obrison Cartagena Correa, zou mogelijk deel hebben uitgemaakt van een driekoppige strafexpeditie die door een Colombiaanse drugskartel waren gestuurd om uit te zoeken wat er precies is gebeurt met een verdwenen partij cocaïne.

Volgens de Belgische recherche werd daarop een 78-jarige Griekse uitbater van een café in Brasschaat ontvoerd omdat hij naar verluidt de drugs zou hebben geript. Echter begonnen de Colombianen ongeduldig te worden en oefenden steeds meer druk uit op hun Nederlandse zakenpartners om uit te zoeken waar de coke was.

Dit conflict is uiteindelijk zéér hoog opgelopen met als gevolg de liquidatie van Obrison. Het slachtoffer is eerst vermoord alvorens in brand te zijn gestoken. Uit het onderzoek zou blijken dat hoofdverdachten Kadir C. en Nessim L. hierbij een aanzienlijke rol hebben gespeeld. Crimesite meldt dat volgens zijn advocaat Sander Janssen, C. zichzelf heeft gemeld bij de Belgische autoriteiten, waarna hij op vrije voeten is gesteld.

Begin 2011 zijn de twee Amsterdammers nog vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs voor een vergeefse poging liquidatie in Castricum. Het slachtoffer werd toen meerdere keren in zijn onderlichaam geschoten waarna zijn auto werd overgoten met benzine en in brand werd gestoken. Wonder boven wonder overleefde hij het door uit zijn auto te vluchten en zijn kleding te doven door in het sneeuw te rollen.