Advocaat blijkt na 15 jaar in rechtszaal helemaal geen advocaat te zijn en zit nu vast

In Nigeria is een man tegen de lamp gelopen die zich al 15 jaar voordeed als advocaat. De nep-advocaat werd recent gepakt tijdens een rechtszaak.

Het ging afgelopen week helemaal mis voor de 49-jarige Chris Elisha toen hij borg wilde regelen voor zijn cliënt. De man ging daarbij zo amateuristisch te werk dat een andere advocaat argwaan kreeg en Elisha daarmee confronteerde.

De confrontatie leidde tot zoveel commotie dat er agenten en andere medewerkers van de rechtbank zich ermee gingen bemoeien. De nep-advocaat moest mee naar het politiebureau voor verhoor en kwam daar helemaal klem te zitten.

De soort van advocaat beweerde zijn studie te hebben afgerond in Oekraïne. Toen hem gevraagd werd om een diploma, certificaat of ander bewijs van zijn studie kon overhandigen, bleef het heel lang heel erg stil.

De man blijkt nu al ruim 15 jaar zich voor te doen als advocaat. Dat is toch best wel een prestatie als je nooit je studie hebt afgemaakt. Misschien is een carrière als acteur iets voor Chris Elisha nadat hij zijn toekomstige celstraf uit heeft gezeten.