Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Advocaat Klaas Otto aangehouden in rechtbank voor beïnvloeden getuigen en drugsbezit

De rechtbank in Breda heeft celstraffen opgelegd aan Klaas Otto en zijn advocaat Jan Piet van R. voor het beïnvloeden van getuigen.

De oprichter van motorclub No Surrender zat in 2016 in de cel op verdenking van afpersing en zware mishandeling. Volgens de rechtbank wilde Otto dat twee getuigen hun verklaringen zouden aanpassen intrekken. Omdat voor elkaar te krijgen schreef hij briefjes die zijn advocaat Jan Piet van R. de gevangenis uit smokkelde. De raadsman gaf de briefjes op zijn beurt weer aan de vriendin van Otto.

De rechtbank heeft zowel Otto als Van R. schuldig bevonden aan beïnvloeding van getuigen. Otto heeft zes maanden cel opgelegd gekregen. Advocaat Jan Piet van R. heeft in totaal twee jaar cel opgelegd gekregen. Naast het beïnvloeden van getuigen is hij ook veroordeeld voor drugsbezit. Direct na het vonnis werd de raadsman aangehouden en vastgezet.

De rechtbank in Breda heeft donderdag zes maanden cel opgelegd aan Klaas Otto voor het beïnvloeden van getuigen. De oprichter van motorclub No Surrender werd hierbij geholpen door zijn advocaat Jan Piet van R., die twee jaar cel opgelegd kreeg. De raadsman werd ook schuldig bevonden aan drugsbezit.

Het beïnvloeden van de getuigen door Otto lukte uiteindelijk niet. In 2018 kreeg hij zes jaar cel opgelegd voor afpersing, mishandeling en het witwassen van 1,3 miljoen euro. Later deze week volgt nog een uitspraak tegen Otto. De rechtbank Groningen doet dan uitspraak in de zaak waar hij verdacht wordt van het leiden van een criminele organisatie.