Advocaat ‘per ongeluk’ tijdlang opgesloten in gevangenis

In de Verenigde Staten heeft een advocaat die zijn cliënt wilde bezoeken ‘per ongeluk’ uren vastgezeten in de gevangenis.

Advocaat Erubey Lopez zat op een gegeven moment op zijn cliënt te wachten in een afgesloten bezoekersruimte. Na 30 minuten vond Lopez het wel erg lang duren allemaal.

Daarop probeerde hij contact te leggen met de bewaarders via de intercom. Maar die deed het toevallig niet. ‘Op dat moment werd ik erg boos. Hoe kunnen ze me nou vergeten?’, aldus Lopez.

Na circa 2 uur in eenzame opsluiting was de advocaat het helemaal zat en begon op de deur te slaan en keihard te schreeuwen. Helaas voor hem werd hij door niemand gehoord.

De advocaat legde zich bij zijn lot neer en deed zijn trui uit om die te gebruiken als kussen voor de rest van de nacht. Een paar uur later zat het Lopez toch mee wat een bewaker hoorde hem en opende de deur.

Volgens een woordvoerder van de politie zou het gaan om een ‘ongelukkig incident’ en was er zeker geen sprake van enig opzet. Er zijn inmiddels ook excuses aangeboden.