Advocaat riskeert lange celstraf na illegaal delen films om downloaders in de val te lokken

Een advocaat riskeert een gevangenisstraf van 12,5 jaar in de Verenigde Staten omdat hij zelf bestanden illegaal deelde om vervolgens downloaders in de val te lokken.

Dat meldt Torrent Freak. De advocaat had een plan bedacht en liet zijn broer meerdere video’s uploaden op The Pirate Bay. Vervolgens verzamelde hij alle IP-adressen van downloaders en bemachtigde via providers de gegevens van de downloaders.

De advocaat stuurde direct dreigbrieven naar alle downloaders waarin hij meldde naar de rechter te zullen stappen als er niet direct een bedrag van 3000 dollar betaald zou worden als schikking. Later bleek dat de geüploade video’s zelfs gemaakt en geproduceerd waren door de advocaat terwijl hij tegenover de rechter beweerde dat ze afkomstig waren van een bedrijf.

De Amerikaanse officier van justitie noemt de advocaat ‘hebzuchtig, arrogant, sluw en leugenachtig’, omdat hij met zijn in scène gezette illegale bestanden geld probeerde te verdienen. Het OM eist 12,5 jaar cel tegen de man. De advocaat hoopt op een lagere straf. De rechter doet binnenkort uitspraak in deze zaak.