In de Verenigde Staten is een advocaat die een zak wiet in de rechtbank liet vallen veroordeeld tot het betalen van een boete.

De 46-jarige advocaat, Vincent J. Fazzone, was dinsdagochtend aanwezig in een rechtbank in New London in de staat Connecticut. Toen de man op stond om zijn cliënt bij te staan tijdens de zitting viel een zak vol met wiet uit zijn achterzak. Nadat hij klaar was met het bijstaan van zijn cliënt werd hij aangesproken door aanwezige agenten die het hele voorval hadden gezien.

In de zak zou ongeveer 60 gram wiet, 2 ounces, hebben gezeten. Een medewerkster van de advocaat heeft verklaard dat haar baas geen wietroker is en dat hij de zak had gekregen van een cliënte, die het naar verluidt had afgepakt van haar kind, en de advocaat had gevraagd om deze later die dag te confronteren met de gevaren van wiet. Hij zou de zak wiet in zijn zak hebben gedaan en gewoonweg zijn vergeten. Uiteindelijk heeft de advocaat een boete gekregen van 150 dollar voor het in bezit hebben van wiet.