Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Advocaten Mocro Maffia kroongetuige Nabil B. gaan door ondanks poging tot liquidatie misdaadjournalist Peter R. de Vries

De advocaten van Mocro Maffia kroongetuige Nabil B. gaan ondanks de poging tot liquidatie op misdaadjournalist Peter R. de Vries door in het Marengo-liquidatieproces.

Advocaten Peter Schouten en Onno de Jong zeggen in RTL Nieuws dat ze geen moment getwijfeld hebben. ‘Nabil heeft duidelijk gezegd dat hij wil dat wij doorgaan’, aldus Schouten. ‘Dat hadden Onno en ik al besloten, en we wisten ook van onze cliënt dat hij strijdbaar was.’ Het scenario van een aanslag op een van de advocaten was eerder al besproken in het bijzijn van De Vries. ‘Toen hebben we gezegd: ‘Als een van ons dit overkomt, dan wil de ander juist dat we doorgaan.’ We willen niet wijken. Dat is ook altijd het standpunt geweest van Peter R. de Vries in zijn hele leven’, aldus Schouten.

De misdaadjournalist werd dinsdagavond in Amsterdam neergeschoten maar was daarvoor vertrouwenspersoon en adviseur van de kroongetuige in het proces rond liquidaties en Ridouan Taghi. De Vries raakte zwaargewond en ligt sindsdien in kritieke toestand in het ziekenhuis. Eerder werden advocaat Derk Wiersum en de onschuldige broer van de kroongetuige doodgeschoten. Of de liquidatiepoging op De Vries te maken heeft met het Marengo-proces wordt onderzocht. Er is een groot onderzoek ingesteld en de recherche houdt rekening met meerdere scenario’s.