ridouan taghi gezocht
Ridouan (Redouan) T. verdacht van opdracht geven tot reeks liquidaties. © Politie

Advocaten mogelijk toch afgeluisterd in Dubai door justitie tijdens zoekactie Ridouan Taghi

Advocaat Nico Meijering heeft in het Marengo-proces gemeld dat hij vermoedt dat hij en zijn kantoorgenoot Leon van Kleef wel degelijk zijn afgeluisterd in Dubai.

Eerder werd bekend dat justitie de advocaten in juni 2019 had laten volgen toen de twee naar hun cliënt in Dubai vlogen. Volgens justitie zijn de advocaten niet afgeluisterd maar alleen geobserveerd. De autoriteiten hadden het vermoeden dat de advocaten de destijds gezochte Ridouan Taghi zouden ontmoeten. Een tip was aanleiding voor de actie.

Volgens Meijering zouden hij en Van Kleef mogelijk wel zijn afgeluisterd. Dit baseert hij op een verklaring van crimineel Khalid J. met wie de advocaten hadden afgesproken in Dubai. Toen J. begin dit jaar werd aangehouden in Dubai werden hem tijdens het verhoor dingen voorgehouden die overeenkwamen met de inhoud van het gesprek dat hij in vertrouwen voerde met Meijering en Van Kleef.

Advocaat Nico Meijering heeft donderdag zijn vermoedens uitgesproken dat hij en zijn kantoorgenoot Leon van Kleef in juni 2019 door de politie zijn afgeluisterd in Dubai. Hij baseert dit op een verklaring van crimineel Khalid J. met wie de advocaten destijds hadden afgesproken in Dubai. Nu wil de advocaat zijn cliënt oproepen om te getuigen. Khalid J. zit vast in een ander liquidatieonderzoek en zou bereid zijn een verklaring af te leggen. De verdachte kreeg volgens Meijering in het verhoor van de politie te horen dat ze wisten dat hij met raadslieden had afgesproken en ‘geen gewone advocaten’, aldus Meijering.