Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Advocaten Suge Knight van Death Row Records verdacht van omkoping getuigen

Twee ex-advocaten van Marion ‘Suge’ Knight worden ervan verdacht getuigen te hebben betaald om een valse verklaring af te leggen in het voordeel van hun cliënt.

Advocaten Matthew Fletcher en Thaddeus Culpepper stonden afgelopen vrijdag voor de rechter in Los Angeles op verdenking van omkoping en samenzwering. Tot vorige week was Culpepper nog advocaat van Suge Knight tot hij door een rechter van de zaak werd gezet vanwegde de verdenking inzake omkoping.

De advocaten van de advocaten zeggen dat hun cliënten onschuldig zijn en niemand hebben omgekocht, of een poging daartoe hebben gedaan. Marion ‘Suge’ Knight wordt verdacht van moord en poging tot moord nadat hij in 2015 twee mannen heeft aangereden met zijn truck. Suge zegt dat hij onschuldig is en handelde uit noodweer. Hij riskeert een mogelijk levenslange gevangenisstraf.

Marion ‘Suge’ Knight is een Amerikaanse muziekproducent en voornamelijk bekend als de oprichter van de platenlabel Death Row Records. Daarnaast is Suge ook bekend als de man die naast rapper 2 Pac (Tupac) zat op het moment dat hij werd doodgeschoten in Las Vegas.