Vluchtauto gebruikt bij liquidatie Derk Wiersum in Amsterdam. © Politie

Advocaten vragen vanwege gebrek aan bewijs vrijspraak voor liquidatie advocaat Derk Wiersum

De advocaten van de verdachten van de liquidatie op advocaat Derk Wiersum, pleiten voor vrijspraak.

Volgens de advocaten van de twee mannen moeten hun cliënten worden vrijgesproken vanwege gebrek aan bewijs. Daarnaast is één van de advocaten ook tegen de eis van de levenslange gevangenisstraf, omdat die straf volgens de raadsman meestal is voorbehouden voor meervoudige moorden.

De 37-jarige Giermo B. uit Almere en de 32-jarige Moreno B. uit Rotterdam worden ervan verdacht de liquidatie op Wiersum te hebben uitgevoerd. Na de moord startte de politie een groot onderzoek wat leidde naar de verdachten. Via camerabeelden en afgeluisterde gesprekken kreeg de politie bewijs in handen tegen de mogelijke uitvoerders van de liquidatie. Een derde verdachte, Anouar T., naar verluidt een neef van Ridouan Taghi, wordt ervan verdacht de gestolen auto’s te hebben geleverd. Hij moet zich later verantwoorden in een aparte strafzaak.null

De verdachten die volgens justitie de liquidatie zouden hebben uitgevoerd hebben van begin tot eind ontkend iets de met de zaak te maken te hebben. Verder hebben de mannen zich beroepen op hun zwijgrecht. Ook op de emotionele verklaring van de familie van de doodgeschoten advocaat kwam weinig reactie. Volgens het OM hadden beide mannen na de moord opeens opvallend veel cash geld terwijl ze daarvoor nooit de beschikking hadden over zulke aanzienlijke bedragen.