Shishalounge Fayrouz waar het hoofd van Nabil Amzieb (23) werd gevonden. © google maps

Afgehakt hoofd lag twee uur lang op straat voor shishalounge

Uit onderzoek naar de liquidatie en onthoofding van Nabil Amzieb (23) blijkt dat het hoofd van het slachtoffer bijna twee uur op straat heeft gelegen voordat iemand de lugubere vondst deed.

De politie maakte gisteren bekend dat beelden van de daders getoond zullen worden in Opsporing Verzocht als diegene zich niet meldt. Dit is kennelijk niet gebeurd want de beelden worden vanavond om 20.30 uur uitgezonden.

Volgens de politie is op de beelden, die gemaakt zijn door particuliere camera’s, een man met een capuchon te zien die rustig naar shishalounge Fayrouz loopt met een zak in zijn handen. Nadat hij het hoofd heeft neergelegd loopt hij in de richting van het Stadionplein.

De politie is een groot onderzoek gestart naar de lugubere zaak. Twee Teams Grootschalig Onderzoek (TGO) onderzoeken de moord op Nabil. Er zijn nog veel vragen omtrent deze zaak. De recherche geeft een aantal vragen vrij waar ze graag antwoord op zouden willen hebben. Zie hieronder.

Wie heeft Nabil Amzieb na vrijdagavond 4 maart 2016 gezien?

Wie weet wat Nabil Amzieb die vrijdagavond 4 maart ging doen en/of heeft gedaan?;

Wie heeft er informatie over de persoon die het hoofd heeft achtergelaten op de Amstelveenseweg?

Op woensdag 9 maart 2016 rond 04.45 uur reden een aantal automobilisten vanaf het Haarlemmermeerstation over de Amstelveenseweg richting het Stadionplein. Was u een van die bestuurders en heeft u iets bijzonders gezien of is u iets opgevallen neem dan contact op met de politie.

Kan iemand iets vertellen over de gebruikte blauwe Volkswagen Caddy (met zogenaamde sidebars) en de zwarte Volkswagen Polo die beiden in Utrecht zijn gestolen?

Wie heeft iets bijzonders gezien op het Mijehof en op Kelbergen voorafgaand aan en tijdens het in brand steken van de Volkswagen Caddy en de Volkswagen Polo?

Kan iemand iets vertellen over een man die gekleed was in een gewatteerde jas en die mogelijk op de verschillende betrokken locaties of in de omgeving daarvan gezien is?

De politie heeft nog geen zicht op het 5e plaats delict, de plek waar het slachtoffer mogelijk is vastgehouden. Wie heeft daar informatie over?

Getuigen of mensen met informatie kunnen contact opnemen met de politie via 0800-6070 of als men anoniem wil blijven bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Het Team Nationale Inlichtingen is te bereiken via 079-3458999 en wilt u digitaal uw tip of informatie kwijt dan kan dat op www.politie.nl bij de zaak van Nabil Amzieb.